name

Nyheder

Her kan du se seneste nyt fra innovationsprojekter, aktiviteter mm. Har du en god case er den også velegnet her. Har du materiale til "nyheder", kontakt innobyg@teknologisk.dk for at få det på siden.


11. juni 2018
Byggebranchen står ved en teknologisk skillevej
De store aktører i byggebranchen har for længst investeret massivt i ny teknologi og rider komfortabelt på toppen af Build 4.0-bølgen.
Læs hele artiklen i JP her

28. maj 2018
Build 4.0 - Lad os tage den nye teknologi til os
Ny teknologi, automatisering og nye digitale løsninger skyller ind over bygge- og anlægsbranchen. Og heldigvis for det.
Læs hele artiklen her

20. april 2018
Workshop på Arkitektskolen i Aarhus
Den 1. maj holder InnoBYGs projekt 3DUp workshop i Smilets By - det er gratis at deltage
Læs mere og tilmeld dig her

14. marts 2018
Build 4.0 - en nødvendig revolution for byggebranchen
Byggeriets svar på Industri 4.0 hedder Build 4.0 og omfatter brugen af ny teknologi og digitalisering i bygge- og anlægsbranchen. 
Læs hele kommentaren i Dagens Byggeri

31. januar 2018
Tema om Build 4.0
Samarbejdspartner på Build 4.0., Alexandra Instituttet, har dedikeret deres seneste nyhedsmail til Build 4.0.
Se nyhedsmailen her

22. december 2017
Build 4.0 er på LinkedIn
Vi har oprettet en Build 4.0 side på LinkedIn samt en gruppe, hvor det er muligt at diskutere emner inden for Build 4.0. 
Se Build 4.0 siden her
Se gruppen her

19.12.17
Digital teknologi i dag – er din virksomhed klar til Build 4.0?
Hvis robotter og droner og andre produktionsfremmende teknologier for alvor skal føre til højere produktionsværdi skal de ofte fodres med information, og de skal have et sted at aflevere deres information. Kom med til Dansk Byggeri IT-messe 2018!
Læs mere her

24.11.17
Robotter skal vedligeholde Storebæltsbroen
Ny teknologi skal skære procenter af den halve milliard, som årligt bliver brugt på den faste forbindelse mellem Fyn og Sjælland
Læs hele artiklen i Building Supply

23.11.17
Test facilitet for droner i byggeriet
Nyt udviklingsprojekt, BRONE-projektet, vil etablere en testfacilitet til reference for dronebaserede inspektionsløsninger. Projektet adresserer byggeindustriens aktører med fokus på kvalitetssikring og vedligehold.
Læs mere om projektet her

31.10.17
Digitalisering og grøn energi i centrum for sidste Horizon 2020-pulje
Pengene til de resterende tre år af EU’s forskningsprogram er nu annonceret. De 220 milliarder kroner bliver øremærket blandt andet forskning i migration, grøn omstilling og digitalisering.
Læs hele artiklen her (kræver medlemskab)

20.09.17
Arkitektskole vil udvikle robotteknologi til byggesektoren
Arkitektskolen Aarhus har indgået en aftale med firmaet Odico Formwork Robotics ApS, der udvikler robotteknologi til den internationale byggesektor.
Læs hele artiklen her

11.09.17
Europas første 3D-printede hus bliver bygget i København
Mens 3D-printede bygninger popper op alskens steder globalt, har Europa stadigvæk sit første 3D-printet hus, der lever op til det europæiske byggekodeks, til gode. Det bliver der nu lavet om på i Københavns Nordhavn, hvor en 3D-printer er gået i gang med at printe et 50 kvadratmeter kontorhotel kaldet 'The Bod'. Bygningen er den første 3D-printede bygning, som lever op til det europæiske byggekodeks.
Læs hele artiklen her

07.09.17
3D Printhuset har igangsat Europas første 3D printede bygning i København

Opførelsen af Europas første 3D printede bygning er et demonstrationsprojekt med det formål at demonstrere, hvordan 3D print teknologien kan anvendes i byggeriet i Danmark. Danmark har tidligere haltet langt efter de øvrige europæiske lande, samt USA, Kina og Rusland på dette område. Med dette projekt håber vi at indhente de øvrige lande og bringe Danmark på landkortet, og i processen opnå vigtige erfaringer og kompetencer til glæde for hele den danske byggebranche.
Læs hele artiklen her

04.09.17
Fremtiden flytter ind: 3D-printet beton vises frem på Aarhus Havn

Vi er i gang med at afprøve de muligheder, som 3D-print kan tilføre byggeriet. Gennem projektet har vi afprøvet nogle af de nye arkitektoniske designfriheder og udtryk, som 3D-printet beton giver. 
Læs hele artiklen her