name

Nyheder

Her kan du se seneste nyt fra innovationsprojekter, aktiviteter mm. Har du en god case er den også velegnet her. Har du materiale til "nyheder", kontakt innobyg@teknologisk.dk for at få det på siden.


2. januar 2020
Robotter vil gøre håndværkerens job sundere
En karriere som håndværker er blevet meget andet end hammer og el-værktøjer. Allerede i år får danske håndværkere blandt andet mulighed for at tage en mobil stemmestyret tilskæringsrobot med i kassevognen eller traileren.
Læs hele artiklen i Dagens Byggeri

22. november 2019
Byggebranchen er mere konservativ end folkekirken
Den danske byggebranche er langt mere konservativ end den danske folkekirke, lyder det fra den robotteknologiske virksomhed Odico, der har fået hul igennem til USA, hvortil de har eksporteret "luft".
Læs hele artiklen i Dagens Byggeri

21. november 2019
Robotter kan være nyttige murerarbejdsmænd, hvis branchen giver plads
Mens robotter har fundet vej til industrihaller og dele af byggeindustrien, halter store dele af byggebranchen og -pladserne efter. Indfas robotterne, lyder opfordringen fra Universal Robots.
Læs hele artiklen i Dagens Byggeri

20. november 2019
Robotten kan blive medarbejderens bedste ven
Mindre nedslidning og øget produktivitet er blandt gevinsterne ved robotter, der ikke overflødiggør sin menneskelige makker, men ændrer jobbeskrivelsen.
Læs hele artiklen i Dagens Byggeri

19. juli 2019
Build 4.0 skal effektivisere bygge- og anlægsbranchen
Kunstig intelligens og smart kamerateknologi skal løfte produktiviteten og værdiskabelsen i bygge- og anlægsbranchen, hvis produktivitet kun er steget med én procent de seneste 20 år
Læs hele artiklen i Dagens Byggeri

1. juli 2019
Byggebranchen har fået sit eget digitale manifest
Vi er ikke teknologisk bagud i Danmark, men byggebranchen er bagud i forhold til produktivitet og udnyttelse af teknologi. Det skal der nu rettes op på med samarbejde på tværs af hele branchen, og et nyt digitalt manifest afstikker retningslinjerne.
Læs mere her

Se film fra eventet her:

26. juni 2019
Det sunde indeklima bliver digitalt
Afgasning af kemi i bygninger skal digitaliseres. Derfor arbejder Teknologisk Institut nu på at udbygge en kemidatabase over afgasning fra materialer
Læs hele artiklen i Byggeplads.dk

7. marts 2019
Ny publikation om nødvendig, digital omstilling
Ny publikation fra InnoByg giver både svar og inspiration baseret på en registrering af teknologibrug, teknologimodenhed og værdiskabelse i byggeriet
Læs mere her
Læs publikationen her

22. januar
Ny teknologi skal udvikle bygge- og anlægsbranchen
Et rejsehold skal hjælpe virksomheder, der ønsker at udvikle deres forretning med at finde den rigtige teknologi og få den implementeret så den virker.
Læs mere her

22. november 2018
Hjælp til ny teknologi til byggebranchen
Et rejsehold vil hjælpe virksomheder i bygge- og anlægsbranchen med implementering af ny teknologi.
Læs mere her

22. oktober 2018
Byggeriet halter efter på digitalisering
Men faktisk har tiden aldrig været bedre til at bringe byggeriet videre - og løsningerne ligger lige for, mener dagens debattører
Læs mere her

24. september 2018
3D print i beton er et varmt emne
Byggebranchen har fået øjnene op for mulighederne med 3D printet beton (3DCP). For nylig er der udgivet en videnskablig artikel om emnet - du kan se og hente publikationen gratis
Læs mere her

6. september 2018
FRI kursus om IKT, BIM og den nye Ydelsesbeskrivelse
IKT og BIM har fået en ny og skærpet placering i den nye Ydelsesbeskrivelse. Hvad betyder det for faser, roller, leverancer og samarbejdet. Kurset giver dig et indblik i IKT-delen og hvordan det giver mening med de nye faser. Forholdet til ABR 18 og BR 18 vil blive gennemgået.
Læs mere her

1. august 2018
Usikkerhed præger byggeriets digitalisering
Rådgiverne i byggebranchen kender til digitale metoder, men håndværkerne på byggepladserne er dårligt rustet til at udnytte dem, viser ny undersøgelse. Derved går byggebranchen glip af digitale produktivitetsforbedringer.
Se ny rapport om teknologi i byggebranchen

11. juni 2018
Byggebranchen står ved en teknologisk skillevej
De store aktører i byggebranchen har for længst investeret massivt i ny teknologi og rider komfortabelt på toppen af Build 4.0-bølgen.
Læs hele artiklen i JP her

28. maj 2018
Build 4.0 - Lad os tage den nye teknologi til os
Ny teknologi, automatisering og nye digitale løsninger skyller ind over bygge- og anlægsbranchen. Og heldigvis for det.
Læs hele artiklen her

20. april 2018
Workshop på Arkitektskolen i Aarhus
Den 1. maj holder InnoBYGs projekt 3DUp workshop i Smilets By - det er gratis at deltage
Læs mere og tilmeld dig her

14. marts 2018
Build 4.0 - en nødvendig revolution for byggebranchen
Byggeriets svar på Industri 4.0 hedder Build 4.0 og omfatter brugen af ny teknologi og digitalisering i bygge- og anlægsbranchen. 
Læs hele kommentaren i Dagens Byggeri

31. januar 2018
Tema om Build 4.0
Samarbejdspartner på Build 4.0., Alexandra Instituttet, har dedikeret deres seneste nyhedsmail til Build 4.0.
Se nyhedsmailen her

22. december 2017
Build 4.0 er på LinkedIn
Vi har oprettet en Build 4.0 side på LinkedIn samt en gruppe, hvor det er muligt at diskutere emner inden for Build 4.0. 
Se Build 4.0 siden her
Se gruppen her

19.12.17
Digital teknologi i dag – er din virksomhed klar til Build 4.0?
Hvis robotter og droner og andre produktionsfremmende teknologier for alvor skal føre til højere produktionsværdi skal de ofte fodres med information, og de skal have et sted at aflevere deres information. Kom med til Dansk Byggeri IT-messe 2018!
Læs mere her

24.11.17
Robotter skal vedligeholde Storebæltsbroen
Ny teknologi skal skære procenter af den halve milliard, som årligt bliver brugt på den faste forbindelse mellem Fyn og Sjælland
Læs hele artiklen i Building Supply

23.11.17
Test facilitet for droner i byggeriet
Nyt udviklingsprojekt, BRONE-projektet, vil etablere en testfacilitet til reference for dronebaserede inspektionsløsninger. Projektet adresserer byggeindustriens aktører med fokus på kvalitetssikring og vedligehold.
Læs mere om projektet her

31.10.17
Digitalisering og grøn energi i centrum for sidste Horizon 2020-pulje
Pengene til de resterende tre år af EU’s forskningsprogram er nu annonceret. De 220 milliarder kroner bliver øremærket blandt andet forskning i migration, grøn omstilling og digitalisering.
Læs hele artiklen her (kræver medlemskab)

20.09.17
Arkitektskole vil udvikle robotteknologi til byggesektoren
Arkitektskolen Aarhus har indgået en aftale med firmaet Odico Formwork Robotics ApS, der udvikler robotteknologi til den internationale byggesektor.
Læs hele artiklen her

11.09.17
Europas første 3D-printede hus bliver bygget i København
Mens 3D-printede bygninger popper op alskens steder globalt, har Europa stadigvæk sit første 3D-printet hus, der lever op til det europæiske byggekodeks, til gode. Det bliver der nu lavet om på i Københavns Nordhavn, hvor en 3D-printer er gået i gang med at printe et 50 kvadratmeter kontorhotel kaldet 'The Bod'. Bygningen er den første 3D-printede bygning, som lever op til det europæiske byggekodeks.
Læs hele artiklen her

07.09.17
3D Printhuset har igangsat Europas første 3D printede bygning i København

Opførelsen af Europas første 3D printede bygning er et demonstrationsprojekt med det formål at demonstrere, hvordan 3D print teknologien kan anvendes i byggeriet i Danmark. Danmark har tidligere haltet langt efter de øvrige europæiske lande, samt USA, Kina og Rusland på dette område. Med dette projekt håber vi at indhente de øvrige lande og bringe Danmark på landkortet, og i processen opnå vigtige erfaringer og kompetencer til glæde for hele den danske byggebranche.
Læs hele artiklen her

04.09.17
Fremtiden flytter ind: 3D-printet beton vises frem på Aarhus Havn

Vi er i gang med at afprøve de muligheder, som 3D-print kan tilføre byggeriet. Gennem projektet har vi afprøvet nogle af de nye arkitektoniske designfriheder og udtryk, som 3D-printet beton giver. 
Læs hele artiklen her